dinsdag, 8. mei 2018 - 13:36 Update: 08-05-2018 20:30

Illegale sigarettenfabriek bij brand in rook opgegaan

Illegale sigarettenfabriek aangetroffen na brand
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Bergen op Zoom

Bij brand in een bedrijfspand aan de Vierlinghweg in Bergen op Zoom is maandagavond een illegale sigarettenfabriek aangetroffen. De rook was tot in de wijde omgeving te zien en door de hulpdiensten werd de mensen in de omgeving aangeraden binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

Omdat het vuur nog nasmeulde was de situatie voor de politie tot vanmorgen nog te gevaarlijk om een onderzoek in te stellen naar de brand. De brandweer is nog verschillende keren teruggekeerd op de plek om na te blussen. Op dit moment wordt onderzocht wat de oorzaak was van de brand. Dat onderzoek doen we in samenwerking met de Fiscale Inlichtingen en Opsporings Dienst (FIOD), omdat er inmiddels duidelijk is geworden dat er wellicht een illegale sigarettenfabriek in het bedrijfspand aanwezig was.

Maandagavond gingen geruchten dat er mogelijk een xtc-laboratorium in het bedrijf aanwezig zou zijn. Dat kan de politie niet bevestigen. Door de brandweer zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten tijdens de brand.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: