dinsdag, 8. mei 2018 - 14:10

OM: alleen verbod maakt einde aan geweld Satudarah MC

OM: alleen verbod maakt einde aan geweld Satudarah MC
Foto: Hendriks Mulitmedia
Schiphol

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag zijn verzoek om een civiel verbod op de Satudarah Motorcycle Club (SMC) en supportclubs Supportcrew 999, Saudarah en Yellow Snakes MC nader toegelicht. Dat gebeurde voor de Haagse civiele rechter die zitting houdt in de rechtbank Schiphol. Volgens het OM is de zogeheten werkzaamheid van de 1% motorclub in strijd met de openbare orde.

Een civiel verbod zou een definitieve beëindiging betekenen van alle activiteiten van de SMC. Het OM concludeert in zijn verzoekschrift dat de clubs Supportcrew 999, Saudarah en Yellow Snakes MC zodanig verweven zijn met Satudarah MC, dat zij feitelijk onderdeel zijn van deze club en daarom ook onder het gevraagde verbod moeten vallen.

In een korte video licht een persofficier van het OM toe wat zo’n civiel verbod precies inhoudt en waarom dat er zou moeten komen.

Honderden gewelds-, wapen en drugsmisdrijven

OM meent dat de SMC een gewelddadig imago cultiveert, structureel criminaliteit pleegt en faciliteert. Volgens het OM kan alleen een civiel verbod daaraan een einde maken.

Het OM schetste in de rechtbank vandaag in woord én beeld een uitgebreid overzicht van honderden aan de SMC te relateren misdrijven. Die lopen uiteen van mishandeling, drugshandel, intimidatie en afpersing tot afdreiging, schietpartijen en wapengeweld.

Categorie:
Provincie: