dinsdag, 8. mei 2018 - 17:48

Negen maanden cel geëist voor bedreigingen vanuit PI Dordrecht

Negen maanden cel geëist voor bedreigingen vanuit PI Dordrecht
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht/Dordrecht

Dinsdag heeft de officier van justitie voor de rechtbank in Utrecht negen maanden onvoorwaardelijke celstraf geëist tegen een 45-jarige man die er van wordt verdacht vanuit de penitentiaire inrichting in Dordrecht twee medewerkers van Samen Veilig telefonisch ernstig heeft bedreigd. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.

PI Dordrecht

De telefoongesprekken vonden plaats in februari 2017 vanuit de penitentiaire inrichting in Dordrecht. De verdachte zit daar een celstraf uit voor de mishandeling van zijn ex-partner met de dood tot gevolg.

Zorg voor kinderen

De officier van justitie rekent het de verdachte zwaar aan dat hij personen heeft bedreigd die sinds het overlijden van zijn ex-partner belast zijn met het organiseren van de zorg voor zijn kinderen. Ontevredenheid over het werk van de organisatie mag nooit reden zijn voor doodsbedreigingen. 

Veroordeeld voor levensdelict

Ook het feit dat de bedreigingen afkomstig zijn van iemand die veroordeeld is voor een levensdelict heeft de officier als strafverzwarend meegewogen bij het bepalen van de strafeis. Een eventuele gevangenisstraf komt bovenop de straf die de verdachte momenteel uit zit. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Categorie:
Provincie: