maandag, 14. mei 2018 - 14:40 Update: 14-05-2018 15:12

Militair krijgt 5 jaar cel voor poging doodslag zoontje

Militair krijgt 5 jaar cel voor poging doodslag zoontje
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Arnhem

Maandag heeft de militaire kamer in Arnhem een 31-jarige militair uit Arnhem veroordeeld voor poging tot doodslag, poging tot zware mishandeling en mishandeling van zijn zoontje. 'Tijdens het plegen van deze feiten was zijn zoon een baby van slechts enkele weken oud. De man krijgt een gevangenisstraf van 5 jaar', zo meldt de rechtbank maandag.

Zwaar gehandicapt

De man mishandelde in mei 2015 over een periode van een aantal weken het kind zodanig dat hij onder andere ernstig hersenletsel heeft opgelopen. Hierdoor raakte hij zwaar gehandicapt, maar het kind had als gevolg van dit geweld ook kunnen overlijden.

Geen verklaring

De militaire kamer neemt het de man zeer kwalijk dat hij al dit geweld heeft gebruikt tegen een kwetsbaar en weerloos kind dat aan zijn zorg als vader was toevertrouwd. Wat het voor de omgeving van de baby nog frustrerender maakt is dat de man hier geen verklaring voor heeft kunnen of willen geven.

Verminderd toerekeningsvatbaar

De militaire kamer houdt er rekening mee dat de man tijdens het plegen van de strafbare feiten verminderd toerekeningsvatbaar was. De man heeft persoonlijkheidsproblemen. Waarschijnlijk hebben boosheid in combinatie met gevoelens van onrechtvaardigheid geleid tot het agressieve gedrag tegen zijn zoon.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: