woensdag, 16. mei 2018 - 8:14 Update: 16-05-2018 9:07

Staatsbosbeheer maakt zich zorgen over veiligheid boswachters

Staatsbosbeheer maakt zich zorgen over veiligheid boswachters
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Hilversum

Staatsbosbeheer maakt zich zorgen over veiligheid boswachters In korte tijd werden twee boswachters fysiek mishandeld.

Zo liep afgelopen zaterdag een boswacher in het recreatieschap IJsselmonde in Zuid-Holland een gebroken neus op, toen hij samen met een collega een grote groep aansprak die een kampvuur gemaakt in een alleen voor wandelaars toegankelijk gebied De jongeren maakten deel it van een groep van 20 à 25 personen met quad en scooter.  Dit meldt onder meer de NOS woensdag. 

Een aantal jongeren wilde het vuur doven, maar anderen probeerden ervandoor te gaan. Er vielen klappen toen de boswachters dat verhinderden. Een van hen werd hard op zijn hoofd geslagen en lliep daarbij een gebroken neus op. De politie heeft twee verdachten opgepakt. 

Eind april liep een boswachter in Oost-Brabant een gebroken enkel op toen bij het uitschrijven van een boete twee recreanten plotseling agressief werden en de boswachter te lijf gingen.

Vorig jaar registreerde Staatsbosbeheer ruim zeventig meldingen van agressie en geweld, waarbij twee keer geweld werd gebruikt. In 2018 is nu al drie keer geweld gebrukt tegen boswachters. De BOA-boswachers zijn uitgerust met C2000-portofoons en handboeien. Binnenkort krijgen ze ook een wapenstok. Staatsbosbeheer zou graag zien dat de boswachters ook worden uitgerust met pepperspray.