woensdag, 16. mei 2018 - 16:37 Update: 16-05-2018 16:50

Twee aanhoudingen voor schietpartij Alkmaar

Twee aanhoudingen voor schietpartij Alkmaar
Foto: Politie
Alkmaar

Woensdag heeft de politie een 24-jarige man uit Sint Pancras aangehouden op verdenking van poging moord danwel poging doodslag. 'De man zou als schutter betrokken zijn bij een schietincident dat zich op klaarlichte dag op 20 april op het El Grecohof te Alkmaar heeft afgespeeld', zo meldt de politie woensdag.

Man meerdere keren geraakt

'Bij dit incident werd een 45-jarige man door meerdere kogels geraakt. Ook is een 25-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden voor betrokkenheid bij het incident', aldus de politie.

Geen verdachte

Op vrijdag 20 april kreeg de politie omstreeks 13.10 uur de melding van een schietincident op het El Grecohof. Ter plaatse troffen zij een gewonde man aan. Omstanders verleenden eerste hulp. De hulp werd overgenomen door ambulancepersoneel, die de man overbracht naar het ziekenhuis. De politie stelde ter plaatse een forensisch onderzoek in. Een onderzoek in de omgeving leverde geen verdachte op. Het slachtoffer is kort na het incident gehoord.

De politie doet onder leiding van het OM nog steeds onderzoek naar het verloop van het schietincident en de aanleiding daarvan. De politie verzoekt uitdrukkelijk getuigen of mensen met informatie te bellen met 0900-8844.  

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: