woensdag, 16. mei 2018 - 22:31 Update: 16-05-2018 22:33

OM: relatie tussen collega's had ook intern bekendheid aan moeten worden gegeven

OM: relatie tussen collega's had ook intern bekendheid aan moeten worden gegeven
Foto: SXC
Rotterdam

Uit het artikel dat vandaag in NRC is gepubliceerd, rijst een beeld over de verstoorde verhoudingen binnen de top van het Openbaar Ministerie. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

Relatie

Zoals het in artikel staat, heeft Marc van Nimwegen, hoofdofficier van justitie in Rotterdam, in het voorjaar van 2016 aan de toenmalige voorzitter van het College van procureurs-generaal Herman Bolhaar gemeld dat hij een relatie heeft met Marianne Bloos, hoofdofficier van het Functioneel Parket. Terugkijkend vindt het College dat daar toen ook intern bekendheid aan had moeten worden gegeven. Dat is niet gebeurd, en dat had wel gemoeten. 

Reactie College

De reactie die het College hierover voor het verschijnen van het artikel aan NRC heeft gegeven, luidt: ‘Het College was in 2016 van mening dat deze relatie zich verhoudt met de Gedragscode Integriteit Rijk. Ook nu ziet het College geen reden om daar anders tegenaan te kijken.’

In gesprek met Groepsraad

Volgens NRC speelt die relatie een rol in de ‘verstoorde verhoudingen’. Daarover gaat het College als eerste met de Groepsraad in gesprek. De Groepsraad is een maandelijks afstemmingsoverleg van de hoofdofficieren, de hoofdadvocaat-generaal en de landelijk directeur van het DVOM met het College van pg’s.

Een aantal medewerkers van het OM wordt met naam genoemd. Het College betreurt dat zij en hun gezinnen door deze berichtgeving in hun privé worden geschaad. Het College zal hier aandacht aan geven.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):