donderdag, 17. mei 2018 - 18:20 Update: 17-05-2018 18:26

Maaltijdbezorger moet fluitende overvaller lift geven na beroving

Maaltijdbezorger moet fluitende overvaller lift geven na beroving
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Een overvaller bedreigde vannacht een maaltijdbezorger met een mes en wist hem zo op de Zocherstraat in Rotterdam zijn telefoon en wisselgeld te ontfutselen.

Portiek

Het slachtoffer verklaarde dat hij in de nacht van woensdag op donderdag een maaltijd moest bezorgen bij een portiek aan de Zocherstraat. Hij belde aan, maar nadat er niet werd gereageerd ging hij terug naar zijn auto. Vlak voor hij wilde instappen, werd er gefloten vanuit de deuropening van het portiek. De bezorger ging er vanuit dat dit de man was die de bestelling had gedaan en liep terug.

Lift

In het portiek kwam er een man met een bivakmuts op hem af. Hij bedreigde hem met een mes en eiste zijn telefoon en geld. Het slachtoffer overhandigde hem direct zijn geld, maar zijn telefoon lag nog in de auto. Daarom werd hij gedwongen om naar zijn auto te lopen en in te stappen. Ook de overvaller stapte in. Nadat de telefoon was uitgezet en overhandigd, moest het slachtoffer de dader enkele straten verderop op de Hendrick Staetsweg afzetten. Vanaf daar is de overvaller lopend vertrokken. 

Getuigenoproep

Na een kwartier werd de politie gealarmeerd en werd een onderzoek in de omgeving verricht. Helaas werd de dader niet meer gevonden. 

Voor het onderzoek roep de politie getuigen op om zich te melden. Ondanks het tijdstip kan het heel goed zijn dat er nog iemand in de omgeving wakker was en iets opvallends heeft gezien. Wie de maaltijdbezorger, of de overvaller heeft gezien in de omgeving van de Zocherstraat dan wel de Hendick Staetsweg wordt verzocht contact op te nemen met de politie .

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: