maandag, 21. mei 2018 - 16:09 Update: 21-05-2018 16:32

Identiteit bekend neergeschoten slachtoffer Stromarkt Amsterdam

Identiteit bekend neergeschoten slachtoffer Stromarkt Amsterdam
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De politie heeft de identiteit van de man bekendgemaakt die afgelopen zaterdagavond zwaargewond raakte bij een schietincident op de Stromarkt in Amsterdam.

Ziekenhuis

'Het gaat om een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis. De aanleiding van het schietincident is onderwerp van onderzoek, de schutter is nog voortvluchtig', zo meldt de politie maandag. Diverse Nederlandse media weten nog te vermelden dat het om een Brits-Amsterdamse bij de politie bekende crimineel gaat. 

Getuigenoproep

Getuigen die meer helderheid kunnen verschaffen over wat er is gebeurd, wordt gevraagd contact op te nemen met het onderzoeksteam via nummer 0900-8844 of anoniem via M: 0800-7000.

Taxichauffeur

Het rechercheteam komt daarnaast graag in contact met een specifieke getuige: een taxichauffeur van wie bekend is dat hij in een Mercedes taxibusje reed. Omstreeks 23.45 uur zou hij een man hebben opgepikt die overstapte vanaf een fietstaxi in zijn taxibusje op de Nieuwezijds Voorburgwal, ter hoogte van de Magna Plaza.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: