donderdag, 24. mei 2018 - 20:55 Update: 24-05-2018 23:01

Nieuwe Amsterdamse coalitie is groener en socialer dan ooit

Nieuwe Amsterdamse coalitie presenteert akkoord
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Vandaag, donderdag 24 mei, hebben de Amsterdamse politieke partijen GroenLinks, D66, PvdA en de SP hun coalitieakkoord ‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid’ gepresenteerd. Dit meldt de gemeente Amsterdam donderdag.

Coalitie

Op woensdag 21 maart ging Amsterdam naar de stembus en koos GroenLinks tot winnende partij. GroenLinks heeft een coalitie gevormd met D66, PvdA en de SP. In het coalitieakkoord staan de plannen en afspraken van het college voor een bestuursperiode van 4 jaar. 

Amsterdam groener en socialer

De partijen stellen ambitieuze plannen voor die Amsterdam groener en socialer maken. Er is veel aandacht voor kansengelijkheid, onderwijs, de woningmarkt, armoedebestrijding, duurzaamheid en democratisering. De partijen kijken uit naar de samenwerking met de gemeenteraad, de stad en elkaar.

Wethouders

De voorgedragen wethouders zijn: Rutger Groot Wassink (GroenLinks), Touria Meliani (GroenLinks), Marieke van Doorninck (GroenLinks), Udo Kock (D66), Simone Kukenheim (D66), Marjolein Moorman (PvdA), Sharon Dijksma (PvdA) en Laurens Ivens (SP). Op  woensdag 30 mei wordt het akkoord besproken en vastgesteld in de gemeenteraad en worden de wethouders geïnstalleerd.

Categorie:
Provincie: