vrijdag, 25. mei 2018 - 15:39 Update: 25-05-2018 16:11

Is er een officieel RVV verkeersbord nodig?

Is er een officieel RVV verkeersbord nodig?
Foto: EHF
Zaandam

Iedereen kent wel die ene plek in zijn stad of dorp waar het allemaal gewoon niet zo goed loopt. Er is een hobbel die mensen niet zien, mensen zijn zich niet bewust van een scherpe bocht die volgt of er worden om de haverklap dieren doodgereden omdat mensen zich niet bewust zijn van loslopende dieren rondom een bepaalde weg. Het kan in zo'n geval handig zijn om een verkeersbord te laten plaatsen. Maar is een officieel RVV bord wel nodig?

Het is namelijk ook heel gemakkelijk om zelf een bord te maken. Dit wordt dan ook veelal gedaan. Denk aan teksten als: wilt u leven, wacht dan even. Veelal zijn zelfgemaakte verkeersborden grappig van aard. 

Maar dit maakt ze niet minder duidelijk. 'Niet zo hert rijden,' geeft duidelijk aan wat het probleem is. Automobilisten snappen dan echt wel wat er bedoeld wordt. Is het dan echt zo nodig om een RVV verkeersbord te laten plaatsen? 

Nee, dat is het niet. De enige reden dat er een RVV verkeersbord geplaatst zou moeten worden is om duidelijkheid te scheppen onder de automobilisten. Een RVV bord zou iedere automobilist namelijk moeten kunnen lezen. Toch zijn de meeste van deze zelfgemaakte borden niet zodanig lastig te begrijpen. 

Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat de overheid heeft bepaald dat het niet noodzakelijk is om een 'echt' bord te laten plaatsen. Zo erg is de situatie dus ook weer niet. Het is vooral een middel voor de gemeente zelf om duidelijkheid te scheppen bij een lastige verkeerssituatie.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):