zaterdag, 26. mei 2018 - 11:02 Update: 26-05-2018 12:25

Het wordt zeer warm vandaag, in oosten van Limburg 30 graden

Het wordt zeer warm vandaag, in oosten van Limburg 30 graden
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Vandaag, zaterdag, wordt het een prachtige dag met veel zon en dunne sluierbewolking.

Tot 30 graden in Limburg

De maximumtemperaturen variëren van 23 tot ongeveer 29 graden. In het oosten van Limburg kan het kwik oplopen tot 30 graden, tropisch warm. Dit meldt weeronline.nl zaterdag.

Temperatuur loopt langzaam op

In de ochtend liggen de temperaturen tussen de 23 en 25 graden, alleen in Brabant, Limburg en de Achterhoek wordt het dan 26 graden. In de middag komen de maxima in het noorden van Friesland en de Kop van Noord-Holland uit op 26 graden, wordt het 28 graden langs de westkust en circa 29 graden in de rest van het land. In de avond daalt de temperatuur maar langzaam en blijft het nog lang warm. Naar verwachting zal het rond 22.00 uur nog 22 tot 24 graden zijn. 

Evenementen

Omdat het dit weekend zo warm wordt, hebben evenementen die in het weekeinde gehouden worden warmteadviezen op sociale media afgegeven. Dauwpop in Hellendoorn (13.000 bezoekers) en Emporium (25.000 bezoekers) in Wijchen bij Nijmegen laten weten voor airco te zorgen in de festivaltenten. Daarnaast zorgt Emporium op toiletten ook voor deodorant en andere spullen om je op te frissen.

Extra waterpunten en gratis zonnebrandcrème

De organisatoren van de Marikenloop in Nijmegen nemen ook maatregelen in verband met het warme weer.  Zo komen er extra drankposten en worden aan de finish en op het festivalterrein in park Brakkenstein extra waterpunten ingericht en voor alle deelnemers en ook de toeschouwers is gratis zonnebrandcrème beschikbaar, zo meldt organisator Lotte Jacobs aan het AD. 

Categorie:
Provincie: