zondag, 27. mei 2018 - 12:01 Update: 27-05-2018 12:41

Politie Vaassen druk met nachtelijke vechtpartijen

Politie Vaassen druk met nachtelijke vechtpartijen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Vaassen

Een onrustige nacht voor de politie in Vaassen die zijn handen vol had aan meerdere op zichzelf staande incidenten. Dit meldt de politie zondag.

Verdacht gedrag bij tankstation

'Rond 22.30 uur zagen oplettende agenten een auto met daarin twee personen die zich verdacht gedroegen bij een tankstation aan de Laan van Fasna. Na controle van de personen en het voertuig troffen de agenten zo’n 90 gram drugs, vermoedelijk hasj, een gasalarmpistool en een mes. De twee inzittenden, een 19-jarige man uit Vaassen en een 18-jarige man uit Zwolle zijn aangehouden en ingesloten voor onderzoek', aldus de politie.

Vechtpartij door burenruzie

Ook was er een rond middernacht een vechtpartij tussen meerdere personen aan de Woestijnweg na een burenruzie. Hierbij raakten drie mensen lichtgewond. De politie onderzoekt de zaak. Er is nog niemand aangehouden.

Agent bedreigd

Verder ontstond er rond datzelfde tijdstip een vechtpartij buiten bij een buurtcentrum aan het Kouwenaarspad tussen bezoekers van een feest. Verschillende groepen gingen met elkaar op de vuist. Een agent die daar ter plaatse was en probeerde te bemiddelen werd dusdanig in het nauw gedreven en bedreigd dat hij zich in zijn dienstauto moest terugtrekken. 

Steen door autoruit politieauto

Hierop werd er een steen door een ruit van de dienstauto gegooid. De agent raakte gelukkig niet gewond. Diverse politie eenheden kwamen ter plaatse om de collega te ontzetten en de vechtpartijen te stoppen. Hierbij werden ondermeer diensthonden en een helikopter ingezet. Na enige tijd keerde de rust terug. Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt.

Onderzoek naar bedreiger en steengooier

De politie onderzoekt de aanleiding van de vechtpartij. Ook wordt onderzoek gedaan naar degene die de agent heeft bedreigd en degene die de steen door de ruit van de dienstauto heeft gegooid. De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en treedt hier altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelij

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: