woensdag, 30. mei 2018 - 18:07 Update: 30-05-2018 18:08

Onbeheerd in lijnbus achtergelaten koffer bleek loos alarm

Onbeheerd in lijnbus achtergelaten koffer bleek loos alarm
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Roermond

Woensdag heeft de politie een onderzoek opgestart naar aanleiding van het aantreffen van een onbeheerde koffer in een lijnbus bij het busstation aan het Stationsplein in Roermond. Dit meldt de politie woensdag.

Kleding

Voor het politieonderzoek werd het trein- en busverkeer stilgelegd en de omgeving afgezet. Later werd duidelijk dat er alleen kleding in het koffer zat. 

Melding

Rond 14.15 uur kreeg de politie melding van een koffer dat onbeheerd was achtergelaten in een lijnbus die vanuit Heinsberg aankwam in Roermond. Uit voorzorg is de omgeving van de lijnbus afgezet voor reizigers en is de politie een onderzoek gestart. 

Team Explosieven Verkenning

Door medewerkers van de Team Explosieven Verkenning werd vastgesteld dat er geen gevaarzetting was. De koffer bleek gevuld met kleding. Rond 15.45 uur is daarop de omgeving weer vrijgegeven.

Het trein- en busverkeer van en naar Roermond, dat tijdelijk was stilgelegd, zal worden hervat. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van de koffer en wil graag met deze persoon in contact komen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: