woensdag, 30. mei 2018 - 18:36 Update: 30-05-2018 18:44

De vloerkledenbranche ziet het aantal klanten groeien

De vloerkledenbranche ziet het aantal klanten groeien
Foto: SIM
Den Ilp

Goed nieuws in vloerkledenland! De cijfers liegen er namelijk niet om.

Steeds meer mensen kopen vloerkleden. Maar hoe kan dat eigenlijk en hoe is die toename in populariteit van vloerkleden te verklaren? 

Terug in het verleden

Een aantal decennia geleden hadden de meeste mensen thuis tapijt liggen. Dit voelde lekker zacht onder de voeten en was comfortabel. Toch besloten veel mensen in de loop der jaren het tapijt te vervangen door pvc en laminaat. Dit omdat laminaat nu eenmaal iets moderner is en gemakkelijker is schoon te houden. 

Vloerkleed nodig

Dat laminaat ziet er natuurlijk van zichzelf best kil uit. Vandaar dat steeds meer mensen besloten om een vloerkleed te kopen. Dit omdat je zo toch de voordelen hebt van een tapijt, maar niet de nadelen. Zo kan een vloerkleed bijvoorbeeld gemakkelijk vervangen worden en is de kans dat je erop knoeit klein. Toch heb je het lekkere warm onder je voeten. Verder zorgt een vloerkleed er ook voor dat er een fijne sfeer wordt gecreëerd in de kamer. 

Vloerkleed tegen geluidsoverlast

Een steeds groter groeiend aantal mensen woont tegenwoordig in appartementen of flats. Een nadeel hiervan is eventuele geluidsoverlast, aangezien jij en je buren vrij dicht op elkaar wonen in een flat. Veel mensen kopen dan ook een vloerkleed om geluid te kunnen dempen. Zowel het geluid van de buren als hun eigen geluid. Dit zorgt er dus voor dat de mensen minder overlast hebben van elkaar.

Vloerkleden zijn dus enorm handig om verschillende redenen. Niet zo gek dus dat de vloerkledenbranche haar aantal klanten ziet groeien.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):