vrijdag, 1. juni 2018 - 10:53

AD stopt met smaaktesten

AD stopt met smaaktesten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

Het Algemeen Dagblad (AD) stopt met de verschillende smaaktesten. De jaarlijkse Haringtest, oliebollentest en Friettest zijn wat de krant betreft verleden tijd.

Hoofdredacteur Hans Nijenhuis legt uit waarom: ‘Nu het haringseizoen er weer aankomt rijst de vraag of de AD Haringtest ook weer terugkeert. Nee, die keert niet terug. We hebben besloten niet door te gaan met onze nationale smaaktests. Over smaak valt namelijk, zo bleek vorig jaar, wel degelijk te twisten. Te veel wat ons betreft. Wij testen en vergelijken om u te helpen de beste producten te vinden, niet om middenstanders te kwetsen’.

In 2017 waren de Haring- en Oliebollentest onderwerp van kritiek. Bij de haringtest zouden de keurmeesters niet objectief zijn. Bij de Oliebollentest wisten bakkers die zichzelf opgaven voor de test wel van tevoren wanneer de keurmeester langs zou komen, terwijl de anderen dat niet wisten.

‘Geen groots opgezette Haring-, Friet en Oliebollentests meer dus. Laten we smaak maar laten wat het misschien toch vooral is: een kwestie van smaak. Andere tests en vergelijkingen blijven we volop doen. De afgelopen dagen presenteerden we de jaarlijkse Misdaadmeter, die gebaseerd is op cijfers van de politie. Woensdag vergeleken we negen snoerloze grasmaaiers, met de namen en functies van de leden van het testpanel erbij. Zo’n product-test doen we inmiddels wekelijks’, aldus Nijenhuis

Categorie:
Provincie:
Tag(s):