dinsdag, 5. juni 2018 - 21:14 Update: 06-06-2018 13:30

Alfa-college gaat 'shooting' oefenen vanwege 'toename van dreiging op dit gebied reëel'

Drentse school oefent 'shooting' want 'toename van dreiging op dit gebied reëel'
Foto: Archief EHF
Hoogeveen

Volgende week wordt er in het Alfa-college in het Drentse Hoogeveen een Shooting-oefening gehouden. Dit heeft de school deze week in een brief aan de ouders en leerlingen bekendgemaakt, zo meldt het Dagblad van het Noorden dinsdag.

Shooting

De school oefende jaarlijks altijd al, zoals de meeste scholen doen, met het ontruimen van de school bij calamiteiten maar wil dit nu uitbreiden door ook de situatie van terreur zoals bijvoorbeeld een shooting aan de oefening toe te voegen, zo weet de krant. Het is de bedoeling dat de 'aanvallen' in de ochtend plaatsvindt op drie tijdstippen in drie verschillende schoolgebouwen en 'waarheidsgetrouw wordt nagebootst'. De oefeningen zijn met de politie voorbereid. 

BHV-trainingen en protocollen

De schooldirecteur schrijft in de brief de volgende reden voor de uitbreiding van de oefening: 'Het Alfa-college neemt haar taak en verantwoordelijkheid op het gebied van (sociale) veiligheid serieus. Helaas horen en lezen we met enige regelmaat de berichten over ‘school shooting’ in Amerika. In Nederland is een toename van dreiging op dit gebied reëel. Met deze oefening kunnen we onze BHV-trainingen en protocollen verbeteren, in nauw overleg met de hulpdiensten. We kunnen ons beter voorbereiden, omdat we ons bewuster worden van de vraag 'Wat kan en moet ik doen als dit écht gebeurt, ook buiten het schoolgebouw?'

Categorie:
Provincie: