donderdag, 7. juni 2018 - 16:42

Drie aanhoudingen voor neersteken advocaat in Zoetermeer

Drie aanhoudingen voor neersteken advocaat in Zoetermeer
Foto: SXC
Zoetermeer

De politie heeft onlangs drie mannen aangehouden voor betrokkenheid bij een steekincident in Zoetermeer vorig jaar. Bij het steekincident werd een advocaat in haar kantoor aangevallen. Dit maakte het Openbaar Ministerie donderdag bekend.

De aanhoudingen vonden plaats in mei. Op 6 mei werd een 20-jarige man opgepakt, op 14 mei een 21-jarige man en op 16 mei een 22-jarige man. De drie verdachten komen allen uit Amsterdam.

De verdachten zaten de eerste weken vast in alle beperkingen, wat betekent dat zij alleen met hun advocaat contact mochten hebben. Om die reden heeft het Openbaar Ministerie ervoor gekozen ook nog niet eerder te communiceren over hun aanhouding.

Het steekincident vond plaats op dinsdag 26 september 2017 rond 15.15 uur in een advocatenkantoor aan de Jacob Leendert van Rijweg in Zoetermeer. Een 38-jarige advocaat raakte daarbij ernstig gewond. Ze liep een groot blijvend litteken in haar gezicht op. Daarnaast raakte ze arbeidsongeschikt en is haar bedrijf failliet. 'Ik zal nooit vergeten hoe overdonderd ik was door de agressie en het geweld tegen mij', schreef ze eerder in een open brief. 'Waarom mij dit is aangedaan, is de vraag die ik mijzelf de afgelopen maanden aanhoudend heb gesteld.'

In de opsporingsprogramma's Opsporing Verzocht, Team West en bij de Amsterdamse omroep AT5 is uitgebreid aandacht gevraagd voor de zaak. Bij het steekincident waren vier mannen betrokken, van drie van hen werden camerabeelden vertoond. Een van hen had een bijzonder hoedje op, naar hem wordt nog steeds gezocht. Hij is de vermoedelijke steker geweest.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: