vrijdag, 8. juni 2018 - 10:24 Update: 08-06-2018 15:25

Noodverordening in Noordwijk van kracht

Noodverordening in Noordwijk van kracht
Foto: fbf
Noordwijk

De burgemeester van Noordwijk heeft op grond van artikel 176 van de Gemeentewet besloten tot het afkondigen van een noodverordening. Het doel van het afkondigen van de noodverordening is om de openbare orde op het Rederijkersplein te herstellen.

Onrust op en rondom het Rederijkersplein

Al enkele dagen is het zeer onrustig op het Rederijkersplein en hebben diverse gebeurtenissen zich voorgedaan zoals kleine branden. Deze hebben geleid tot een aantasting van de openbare orde op en rondom het Rederijkersplein. De burgemeester heeft op 6 juni 2018 de Gemeenteraad van Noordwijk hierover geïnformeerd. Zie ook het nieuwsitem van 06-08-2018: Burgemeester Rijpstra: raddraaiers Rederijkersplein snel oppakken. De burgemeester heeft toen aangegeven dat hij maatregelen zou treffen om de openbare orde op het Rederijkersplein te handhaven. Burgemeester Jan Rijpstra heeft daarom besloten om een noodverordening af te kondigen.

Wat houdt de noodverordening in?

De noodverordening heeft als doel om personen zonder een kennelijk doel uit de omgeving van het Rederijkersplein te weren. De noodverordening maakt het mogelijk dat verdachte personen door de politie preventief gefouilleerd kunnen worden op verboden voorwerpen. Ook voertuigen mogen doorzocht worden. De hele tekst van de noodverordening is terug te vinden in de PDF onderaan dit nieuwsbericht.

In werking vanaf donderdag 7 juni 2018, om 22:00 uur

De noodverordening treedt donderdag 7 juni 2018 om 22:00 uur in werking en is tot en met zondag 17 juni 2018, 23:59 uur van kracht.

Categorie:
Provincie: