zaterdag, 9. juni 2018 - 10:09 Update: 09-06-2018 10:10

Drie aanhoudingen Noodverordening Noordwijk

Drie aanhoudingen Noodverordening Noordwijk
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Noordwijk

De politie heeft vrijdagavond drie mannen aangehouden in de wijk Boerenburg in Noorwijk waar een noodverordening geldt. Tijdens de nacht is het rustig gebleven.

Twee mannen uit Noordwijk van 17 en 18 jaar en een 18-jarige Leidenaar waren eerder die avond al meeerdere keren gewaarschuwd door de politie en gewezen op de noodverordening omdat zij zich steeds ophielden in de wijk. Even voor 00.00 uur werden zij wederom gezien tijdens de surveillance rondom de maatregelen. De drie werden hierop aangehouden op grond van artikel 2, samenscholing. De 18-jarige Leidenaar was eerder die avond al in de wijk Boerenburg aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol.

Noordverordening

De burgemeester van Noordwijk heeft op donderdag 7 juni een noodverordening ingesteld voor het gebied op en rondom het Rederijkersplein. Daar is het al enkele dag onrustig en hebben zich diverse gebeurtenissen voorgedaan.

De noodverordening heeft als doel om personen zonder een kennelijk doel uit de omgeving van het Rederijkersplein te weren. De noodverordening maakt het mogelijk dat verdachte personen door de politie preventief gefouilleerd kunnen worden op verboden voorwerpen. Ook voertuigen mogen doorzocht worden.  De noodverordening is tot en met zondag 17 juni 23.59 uur van kracht tussen 22.00 en 06.00 uur de volgende dag.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: