woensdag, 13. juni 2018 - 19:35

Elf jaar geëist voor doodsteken Allatin Kilic

Elf jaar geëist voor doodsteken Allatin Kilic
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 11 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 27-jarige Amsterdammer voor het doodsteken van Allatin Kilic. De 40-jarige Kilic bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen nadat hij op 11 november 2017 in zijn borst werd gestoken in de Admiraal Helfrichstraat in Amsterdam-West.

Het slachtoffer en de verdachte zouden een woordenwisseling hebben gehad waarop de steekpartij volgde. Kilic kan nog een motoragent aanspreken die net komt aanrijden. Hij wijst naar een aantal mannen bij een auto en zegt dat hij door één van hen is gestoken. Eén van de mannen, de 27-jarige verdachte, rent daarop weg maar wordt snel aangehouden door de politie. Op dat moment was veel politie op de been op het Mercatorplein waar voetbalfans feest vierden na de WK-kwalificatie van het Marokkaans elftal.

Dolkmes

Op de vluchtroute van de verdachte treft de politie een vouwmes aan en later een dolkmes in een etui waarin je messen kunt bewaren (foedraal). Op het foedraal zit bloed van het slachtoffer. Na bemonstering van de vingers van de rechterhand van de verdachte wordt onder de nagels DNA van het slachtoffer gevonden.

'Gedjoekt'

Tegen de verdachte is meer bewijs volgens het OM. Zo zou hij op de achterbank van een politieauto toen hij naar een verhoor werd vervoerd, hebben bekend dat hij verantwoordelijk is voor het neersteken van Killic. Deze bekentenis is door een politieman opgenomen. Daarnaast zou hij tegen een vriend direct na het steekincident, zo verklaart de vriend, hebben gezegd: ‘ik heb hem gedjoekt’. Straattaal voor 'gestoken'.

Openheid

Op basis van de bewijsmiddelen komt het OM tot de conclusie dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan doodslag, moord kan niet worden bewezen omdat de voorbedachte rade ontbreekt. In de strafeis houdt het OM rekening met de proceshouding van de verdachte. Hij geeft geen openheid van zaken. Ook heeft hij niet willen meewerken aan onderzoek naar zijn psychische gesteldheid. Het Om acht de verdachte volledig toerekeningsvatbaar en houdt hem ten volle aansprakelijk voor zijn daad.

Categorie:
Provincie: