dinsdag, 19. juni 2018 - 15:29 Update: 19-06-2018 15:35

Man slaat bejaarde in scootmobiel in elkaar

Man slaat bejaarde in scootmobiel in elkaar
Foto: Archief EHF
Bergschenhoek

Een bejaarde man, die zondagochtend een gevallen scooterrijder te hulp schoot, ontving rake klappen als dank en raakte ook nog zijn scootmobiel kwijt. Z

Even na 06:00 uur trof de 81-jarige man uit Bergschenhoek een scooterrijder op de grond aan. Hij vroeg of het goed ging met de 31-jarige man uit Berkel en Rodenrijs, die de aandacht voor zijn welzijn beantwoordde met rake klappen. Hij takelde de hoogbejaarde zo toe, dat hij uit zijn scootmobiel viel. Zijn belager nam de benen, het slachtoffer bleef bebloed door de verwondingen aan zijn hoofd achter. Toegesnelde agenten konden de verdachte met hulp van getuigen kort na het incident aanhouden.

Scootmobiel

De eerste aandacht van de agenten ging vanzelfsprekend uit naar de gewonde man. Kort daarna richtten ze zich op de aanhouding van de verdachte. De scootmobiel werd voor later vervoer achtergelaten. Om diefstal te voorkomen, verwijderden de agenten de accu. Dat mocht helaas niet baten. Zelfs zonder accu viel het vervoersmiddel ten prooi aan dieven. De hoogbejaarde man is afhankelijk van zijn scootmobiel.

Getuigen

De politie startte een onderzoek, bekeek beschikbare camerabeelden en sprak met getuigen. Heeft u nog niet met de politie gesproken en weet u bijvoorbeeld waar de scootmobiel is? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Bel dan 0900-8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: