dinsdag, 3. juli 2018 - 17:42

Gedupeerde examenkandidaten VMBO Maastricht naar zomerschool

Gedupeerde examenkandidaten VMBO Maastricht naar zomerschool
Foto: Archief EHF
Maastricht

Het College van Bestuur van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) gaat gedupeerde examenkandidaten van VMBO Maastricht op een speciale Zomerschool helpen om zo de individuele plannen van aanpak voor de leerlingen, de organisatie van de nog in te halen schoolexamens en de begeleiding van de leerlingen te regelen. Dit heeft het LVO dinsdag bekendgemaakt.

Individueel plan van aanpak

Over het individueel plan van aanpak worden woensdag en donderdag gesprekken gevoerd met leerlingen en ouders. Leerlingen en ouders weten dan wat ze nog moeten doen, wanneer en wat ze nog nodig hebben om het schoolexamen af te ronden. Hierin zijn ook extra instructie en lessen voorzien. Tijdens de gesprekken krijgen leerlingen en ouders meer gedetailleerde toelichting over de Zomerschool.

'Grote betrokkenheid'

'De Zomerschool wordt geleid door schoolleiders van andere LVO-scholen. We schakelen daarbij hulp in van de school zelf, verschillende LVO-scholen en van docenten uit heel Nederland. Iedereen toont grote betrokkenheid naar onze leerlingen', aldus het LVO. 

Externe examencommissie

De Zomerschool zorgt voor de organisatie en afname van de nog in te halen toetsen. Cito maakt de toetsen en waarborgt dat de toetsen daadwerkelijk de eindtermen dekken. De Zomerschool is op de locatie VMBO Maastricht en leerlingen kunnen er gebruik van maken tot en met 31 december 2018. De Zomerschool werkt nauw samen met de externe examencommissie.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):