zaterdag, 7. juli 2018 - 10:53 Update: 07-07-2018 10:54

Politiedocumenten aangetroffen in kliko in Purmerend

Politiedocumenten aangetroffen in kliko in Purmerend
Foto: Archief EHF
Purmerend

Een voorbijganger heeft afgelopen donderdag in een kliko die op straat stond in Purmerend twee mappen gevonden met daarin politiedocumenten. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Politiestudente

'In de mappen zaten documenten van een voormalig politiestudente, werkzaam bij de politie Noord-Holland', aldus de politie. De vinder had in de bewuste kliko gekeken en had daar de mappen gevonden. Toen hij de inhoud zag, leverde hij de mappen af bij een mediabedrijf en werd vrijdagmorgen vanuit het mediabedrijf de politie geïnformeerd. De mappen zijn inmiddels weer in het bezit van de politie.

Oud papier

De politie stelt een nader onderzoek in. Inmiddels is duidelijk dat de mappen als oud papier zijn weggegooid bij een (privé)verhuizing. De inhoud van de mappen is nader onderzocht. Het gaat voor het overgrote deel om lesmateriaal. Het gaat hierbij om niet-gevoelig materiaal. Er zijn enkele document gevonden over een reëel incident. Het betreft zeer gedateerde zaken.

Gemeld bij gegevensautoriteit

De zaak is door de politie gemeld bij de Gegevensautoriteit in Den Haag. Mochten gegevens in de map verwijzen naar werkelijke personen, dan worden deze geïnformeerd. Naar de toenmalige studente, inmiddels afgestudeerd en werkzaam bij de politie Noord-Holland, wordt een intern onderzoek ingesteld. Lopende het onderzoek blijft zij werkzaam in haar functie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: