woensdag, 25. juli 2018 - 13:51 Update: 25-07-2018 13:59

Kaak 15-jarige jongen gescheurd bij zware mishandeling Dordrecht

Kaak 15-jarige jongen gescheurd bij zware mishandeling Dordrecht
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Dordrecht

De politie heeft woensdag de hulp ingeroepen van mogelijke getuigen van een zware mishandeling in Dordrecht waarbij een 15-jarige jongen eind juni een gescheurde kaak opliep. Dit meldt de politie woensdag.

In elkaar geschopt

Een 15-jarige jongen werd zaterdagavond 30 juni op de Nassauweg van zijn fiets getrokken en zo heftig in elkaar geschopt en geslagen dat hij een gescheurde kaak opliep. De politie zoekt de daders én roept getuigen op om eventueel beeldmateriaal te delen.

Woordenwisseling

De tiener fietste rond 21:45 uur met drie vrienden vanaf het benzinestation aan de S.M. Hugo van Gijnweg over de Waldeck Pyrmontweg in de richting van begraafplaats Essenhof. Op de Waldeck Pyrmontweg stond een groepje jongens met wie het latere slachtoffer waarschijnlijk een woordenwisseling kreeg.

Klappen en schoppen

De vier vrienden fietsten door, maar een van de jongens die een scooter had, haalde hen in. Op de Nassauweg, ter hoogte van de begraafplaats, trok de bestuurder van de scooter de 15-jarige van zijn fiets en werkte hem naar de grond. Hij en de andere toegesnelde jongens van het groepje gaven hem rake klappen en schoppen. Daarbij raakte het slachtoffer gewond aan zijn hoofd en gezicht. In het ziekenhuis bleek later dat zijn kaak gescheurd was.

Nieuwe getuigenoproep

De politie deed direct onderzoek in de omgeving, maar trof van de daders geen spoor meer. Wij spraken al met verschillende getuigen, maar misschien zijn er meer mensen die iets gezien of gehoord hebben van de mishandeling van deze jongen. Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844 of anoniem bellen via 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: