donderdag, 26. juli 2018 - 13:14

IJskoude zomer voor dieren in DierenPark Amersfoort

IJskoude zomer voor dieren in DierenPark Amersfoort
Foto: DierenPark Amersfoort
Amersfoort

Met deze hittegolf houden niet alleen veel mensen van ijsjes, ook de dieren in DierenPark Amersfoort zien de verkoelende lekkernijen wel zitten. “Vanochtend verrasten wij de tijgers, bavianen en ringstaartmaki’s met een lekker ijsje”, vertelt dierverzorger Marc Belt. “Ideaal tijdens dit zonnige weer. De ijsjes zijn natuurlijk heerlijk om te eten, maar ook om mee te spelen.”

De tijgers en bavianen kregen een reuzenijs waar zij enthousiast op afkwamen. De ringstaartmaki’s konden genieten van kleine verfrissingen vol met fruit. “Deze ijsjes zijn één van de manieren waarop wij voor verkoeling voor de dieren zorgen”, legt Marc uit. “In het park staan veel bomen, waardoor de dieren makkelijk de schaduw op kunnen zoeken. Daarnaast hebben sommige dieren, zoals de olifanten en de beer, een bad waar zij tijdens deze warmere dagen sneller in plonzen.”

Bezoekers van DierenPark Amersfoort hebben ook genoeg mogelijkheden om de verkoeling op te zoeken. “Kinderen beleven waterpret onder de sproeiers verspreid in het park. Daarnaast kunnen jong en oud zich uitleven met een XL Waterpret-feest tussen de levensgrote dino’s.” Voor zowel mensen als dieren zijn er dus voldoende mogelijkheden om af te koelen in DierenPark Amersfoort tijdens deze zomerse dagen.

Categorie:
Provincie: