vrijdag, 27. juli 2018 - 9:36 Update: 27-07-2018 9:40

Twee gewonden bij ernstige aanrijding op stilstaande auto op A27

Twee gewonden bij ernstige aanrijding op stilstaande auto op A27
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Oosterhout

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn bij een ernstig verkeersongeval op de A27 tussen Oosterhout en Gorinchem twee personen gewond geraakt. Dit meldt de politie, die onderzoek naar het ongeval doet, vrijdag. .

Melding 03.15 uur

De politie kreeg rond 03.15 uur een melding van een aanrijding tussen twee auto’s op de snelweg. Een van de voertuigen zou om nog onbekende redenen hebben stilgestaan op de vluchtstrook en zijn aangereden door de ander. De 71-jarige bestuurder van het stilstaande voertuig kwam hierdoor bekneld te zitten. 

Beknelling

Verschillende hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen naar de locatie om hulp te bieden. De brandweer bevrijdde het slachtoffer, waarna hij zwaargewond werd overgebracht naar het ziekenhuis. De andere automobilist, een 37-jarige man uit Zoetermeer, raakte eveneens gewond. Hij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Onderzoek

Vanwege het onderzoek werd de snelweg enkele uren afgesloten. Later in de ochtend werd de weg vrijgegeven voor het verkeer. Specialisten van de Verkeersongevallenanalyse (VOA) kwamen naar de ongevalslocatie en doen onderzoek naar de toedracht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: