donderdag, 9. augustus 2018 - 9:40 Update: 09-08-2018 13:46

Olifant loopt door tuin in Ommen en vreet boom kaal

Olifant loopt door tuin in Ommen Sxc
Foto: SXC
Ommen

De meldkamer van de politie kreeg gisteren een melder aan de telefoon met wel een heel vreemd verhaal.

De meldkamer verklaarde dat er een olifant door zijn tuin liep die ook al zijn perenboom aan het kaal vreten was. De melder gaf desgevraagd aan dat het geen grapje betrof..

Onderweg naar het adres van de melder –in het buitengebied van Ommen- vroegen de agenten zich af hoe zij in hemelsnaam een olifant zouden moeten vangen. Dit was voor ons ook de eerste keer, aldus de agenten op Facebook.

''Na enige minuten kwamen wij ter plaatse bij de woning van de melder en zagen wij meteen al grote bulten ontlasting op de oprit liggen. We zagen direct dat deze ontlasting daadwerkelijk wel eens afkomstig van een olifant kon zijn.

Bij de woning troffen wij de behoorlijk geschrokken bewoners, die ons vertelden dat de eigenaar van de olifant het beest zojuist had opgehaald en was vertrokken via een bospad. Nadat wij dit bospad enkele honderden meters hadden gevolgd, troffen wij inderdaad de olifant aan, inclusief zijn eigenaar.''

Het bleek dat de eigenaar een circusmedewerker was, die dagelijks enkele keren met de olifant ging wandelen in het bos. Op een onbewaakt moment, zag de olifant kans om een tuin in te lopen. Volgens de eigenaar doet het dier dit normaal gesproken nooit. De olifant hoorde bij een circus, welke deze dagen op een camping in de omgeving is neergestreken.

De eigenaar van het dier baalde stevig van het incident en is vervolgens samen met de agenten teruggegaan naar de geschrokken bewoners. Hier heeft de eigenaar de ontlasting op de oprit en in de tuin opgeruimd en de bewoners financieel gecompenseerd voor de geleden schade.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):