dinsdag, 28. augustus 2018 - 7:45 Update: 28-08-2018 13:18

Derde verdachte beschieting kantoor Panorama met antitankwapen aangehouden

Derde verdachte beschieting kantoor met antitankwapen aangehouden
Foto: Bon
Amsterdam

De politie heeft dinsdag 28 augustus een 45-jarige man uit Spijkenisse aangehouden op verdenking van betrokkenheid van het beschieten van het kantoorgebouw van de Panorama met een antitankwapen. Deze beschieting vond plaats op donderdagavond 21 juni 2018 aan de Teleportboulevard in Amsterdam.

Na uitgebreid rechercheonderzoek kwam deze man, die lid is van de outlaw motorcycle gang (OMG) Caloh Wagoh Main Triad, in beeld als de mogelijke schutter. De man is vanochtend vroeg op weg naar zijn werk aangehouden. De verdachte zit in volledige beperkingen. Hij heeft alleen contact met zijn raadsman en de politie verstrekt niet meer informatie dan de inhoud van dit bericht.

Beschieting op 21 juni

De recherche stelde na forensisch onderzoek vast dat op donderdag 21 juni rond 23.00 uur een pand aan de Telportboulevard was beschoten met een antitankwapen. Het pand waarin meerdere bedrijven zijn gevestigd raakte hierdoor zwaar beschadigd. De politie nam de achtergebleven lanceerbuis in beslag.

Aanhoudingen overige verdachten

Een arrestatieteam hield de volgende ochtend, woensdag 22 juni een 41-jarige man uit Woerden aan op verdenking van betrokkenheid bij deze beschieting. Deze man, eveneens lid van de Caloh Wagoh Main Triad, is de president van de chapter Silencio, afdeling Woerden. Op maandagavond 9 juli hield de politie een 25-jarige man uit Rotterdam aan in verband met deze zaak. Deze beide mannen zitten nog in voorarrest.

Aanslag op pand van De Telegraaf nog in onderzoek

Ook de aanslag op het pand van De Telegraaf op 26 juni 2018 is nog in onderzoek. Uit het onderzoek is tot nu toe geen enkele aanwijzing naar voren gekomen dat die aanslag verband zou houden met de beschieting van het pand aan de Teleportboulevard.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: