vrijdag, 31. augustus 2018 - 21:32 Update: 31-08-2018 22:21

Geweer met bloedsporen gevonden in onderzoek poging liquidatie

Geweer met bloedsporen gevonden in onderzoek poging liquidatie
Foto: Archief EHF
Amsterdam

In het onderzoek naar de poging tot liquidatie bij een bedrijf op de Moezelhavenweg in het Westelijk Havengebied in Amsterdam heeft de politie bij doorzoeking van een woning in Slotermeer een geweer met daarop bloedsporen aangetroffen. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt.

Weigeren

'Of dit wapen daadwerkelijk is gebruikt bij de poging liquidatie wordt nog onderzocht', aldus het OM. Het onderzoeksteam gaat er vanuit dat het de bedoeling was om het slachtoffer neer te schieten. Kennelijk weigerde het geweer, waarna het slachtoffer werd geslagen en meerdere keren werd bewerkt - voornamelijk op het hoofd - met de loop van een geweer. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis maar verkeert buiten levensgevaar.

Verdachten langer vast

Drie verdachten die op woensdag 29 augustus zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging liquidatie de dag ervoor, blijven langer vast zitten. Ze zijn vrijdagmiddag door de rechter-commissaris voor een periode van veertien dagen in bewaring gesteld.

Twee mannen en een vrouw

De verdachten zijn een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 18-jarige vrouw uit Amsterdam en een 17-jarige man uit Amsterdam. Aanvankelijk had de politie – zoals woensdag gemeld – drie mannen aangehouden. Een van hen is woensdagavond heengezonden en diezelfde avond is de 18-jarige vrouw aangehouden. De drie verdachten zitten in volledige beperkingen wat inhoudt dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Vluchtauto

Na een Burgernetmelding werd de gebruikte vluchtauto aangetroffen. Nader onderzoek bracht het rechercheteam bij een woning in Amsterdam Slotermeer. Een arrestatieteam kon vervolgens in de directe omgeving en in de tuin van de woning drie verdachten aanhouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: