maandag, 3. september 2018 - 14:04 Update: 03-09-2018 14:16

Werkstraf voor ex-militair veroorzaken dodelijke verkeersongeval file Duitsland

Werkstraf voor ex-militair veroorzaken dodelijke verkeersongeval file Duitsland
Foto: Archief EHF
Arnhem

Maandag heeft de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem een 29-jarige ex-militair uit Almere veroordeeld voor het veroorzaken van dodelijk verkeersongeval op 10 september 2015 in Duitsland. 'De man krijgt een werkstraf van 216 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 1 jaar', zo laat de rechtbank Arnhem maandag weten.

Militaire vrachtwagen

De militaire kamer oordeelt dat de man onvoldoende anticipeerde op de verkeerssituatie, onvoldoende op de weg lette en te laat reageerde, waardoor hij met zijn militaire vrachtauto is gebotst op een auto die voor hem in een file stond. Hierdoor overleed 1 van inzittenden van de auto. Daarnaast raakten 2 mensen gewond.

Forse overschrijding redelijke termijn

De officier eiste dat de man veroordeeld zou worden tot een werkstraf van 180 uur en een rijontzegging van 1 jaar. Volgens de militaire kamer zouden de ernstige gevolgen van het ongeval en de opeenstapeling van nalatigheden een onvoorwaardelijke gevangenisstraf en rijontzegging rechtvaardigen. Maar het feit vond inmiddels bijna 3 jaar geleden plaats en de ex-militair heeft zich in de tussentijd niet opnieuw schuldig gemaakt aan strafbare feiten. Daarom vindt de militaire kamer de opgelegde straf passend.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):