woensdag, 12. september 2018 - 15:25 Update: 12-09-2018 15:34

Agent doorziet dubbele wand in bestelbus en onderschept 500 kilo coke

Agent doorziet dubbele wand in bestelbus en onderschept 500 kilo coke
Foto: Politie
Amsterdam

Een oplettende agent die bij een verkeerscontrole op de A2 dinsdag een bestelbusje onderwierp aan een inspectie stuitte de diender op een dubbele wand met een verborgen ruimte waarin bijna 500 kilo cocaïne was verstopt.

Aanhouding

De agent vertrouwde de ogenschijnlijk lege laadruimte niet en besloot verdere te zoeken. De bestuurder van de bestelbus, een 30-jarige inwoner uit Breda, werd  aangehouden. In totaal was er 473 kilo cocaïne verstopt in de speciale ruimte.

Laadruimte 'leeg'

Tijdens een verkeerscontrole op de A2 bij Amsterdam controleerden medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een bestelbus. De laadruimte van het busje was leeg maar de agenten kregen het vermoeden dat die laadruimte van binnen kleiner was dan je op basis van de lengte van de bus zou vermoeden. 

19 miljoen euro

Bij nadere inspectie van de laadruimte bleek voor het eindschot een dubbele wand te zitten en na opening van deze ruimte kwamen 473 kilopakketten tevoorschijn. De inhoud bleek na testen cocaïne te zijn. Straatwaarde van de cocaïne is ongeveer 19 miljoen euro. De 30-jarige verdachte wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):