zondag, 23. september 2018 - 15:40

Dronken automobilist rijdt in op motoragent

politiemotor, afzetlint, donker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

Een 32-jarige motoragent kreeg zondagochtend de schrik van zijn leven toen de bestuurder van een personenauto onverwachts op hem in reed. De 29-jarige Rotterdammer kon later worden aangehouden op verdenking van poging doodslag, was dronken, had drugs gebruikt en was zeer agressief richting agenten.

De motorrijder reed om 02:30 uur over de Dordtselaan toen er vanuit een parkeervak, voor hem volkomen onverwacht, een personenauto zonder verlichting wegreed. De motorrijder kon een ongeval ternauwernood voorkomen door scherp weg te sturen. Hierna wilde hij de bestuurder van de auto aanspreken om hem te wijzen op zijn onverantwoordelijk rijgedrag. Hij sommeerde de bestuurder om de auto op de stoep te parkeren. In plaats van deze aanwijzingen op te volgen, gaf de man vol gas en reed op de motoragent in. Die kon door snel gas te geven een aanrijding met de auto voorkomen. De man raakte daarbij wel een andere geparkeerde auto, verliet hierna zijn eigen auto en rende weg. Hij kon korte tijd later in de directe omgeving worden aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol.

Stomdronken

Aan het bureau bleek de man zo dronken dat een blaastest niet kon worden afgenomen. Een arts kwam daarop naar het bureau om van de man een bloedproef af te nemen. De 29-jarige verdachte werd daarna ingesloten voor nader verhoor. Hij beschikte niet over een rijbewijs. De politieman deed aangifte van poging doodslag.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):