maandag, 24. september 2018 - 17:56 Update: 24-09-2018 17:59

Politie pakt verdachte (25) schietincident Maarsenhof op

Politie pakt verdachte (25) schietincident Maarsenhof op
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Afgelopen woensdag heeft de politie een 25-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij een schietincident in januari van dit jaar aan het Maarsenhof in Amsterdam. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag laten weten.

Automatisch vuurwapen

'De man is maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld', aldus het OM. In de avond van 18 januari 2018 werd op een 42-jarige man met een automatisch vuurwapen geschoten. Daarbij wordt hij door meerdere kogels getroffen in zijn buik, arm en been en raakt zwaargewond. Het OM verdenkt de 25-jarige verdachte van poging moord of poging doodslag.

Zwanenburg

Deze 25-jarige man uit Zwanenburg is eerder aangehouden voor een ander schietincident aan het Maarsenhof op 9 februari van dit jaar. Hij heeft hiervoor een aantal maanden in voorlopige hechtenis gezeten. De rechtbank in Amsterdam heeft zijn  voorlopige hechtenis in augustus  geschorst. De officier van justitie heeft de verdachte volledige beperkingen opgelegd. Dit houdt in dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):