woensdag, 26. september 2018 - 18:12 Update: 26-09-2018 18:32

OM eist 24 maanden celstraf tegen fysiotherapeut die te ver ging

 OM eist 24 maanden celstraf tegen fysiotherapeut die te ver ging
Den Haag

De officier van justitie van het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag voor de rechtbank in Den Haag tegen een fysiotherapeut een celstraf van 24 maanden geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Hij wordt ervan verdacht de intieme delen van een patiënte te hebben betast.

Als een vrouw ‘nee’ zegt, betekent dat ‘nee’

Het slachtoffer was onder behandeling van de fysiotherapeut, een 29-jarige Rotterdammer, toen deze voorstelde bij haar thuis in Den Haag een extra massage te geven. Dit gebeurde via een chatgesprek op LinkedIn. De toon van de chat werd op een gegeven moment van beide kanten flirterig. Toen de verdachte daarin te ver ging, gaf het latere slachtoffer aan daarvan niet gediend te zijn. Pas toen de fysiotherapeut aangaf zich professioneel te zullen opstellen en geen bijbedoelingen te hebben, stemde de vrouw in met het thuisbezoek.

Borsten en vagina betast

Tijdens de ‘behandeling’ thuis op 9 februari 2017 zou de fysiotherapeut echter meermalen haar borsten en vagina betasten. Het slachtoffer gaf telkens aan dit niet te willen, maar kon geen kant op doordat de man op haar benen zat. De verdachte zegt dat hij mogelijk de zijkant van haar borsten heeft betast en dat hij door de massageolie per ongeluk is uitgeschoten is naar haar geslachtsdeel. Het OM hecht echter meer waarde aan de verklaring van het slachtoffer.

Totaal overstuur

Bovendien getuigde het vriendje van het slachtoffer dat zij die avond totaal overstuur was. Zij vertelde hem dat ze was aangerand door de fysiotherapeut. Ook toen haar moeder de volgende dag langskwam, was het slachtoffer zeer emotioneel en verklaarde opnieuw dat de fysiotherapeut haar had betast. Verder zijn er chats die de twee na afloop voerden. Daarin geeft de man toe dat hij te ver is gegaan en ontkent de beschuldigingen van de vrouw niet.

Eigen woning

De officier van justitie vindt het strafverzwarend dat de verdachte zijn positie als behandelaar op deze manier heeft misbruikt, nota bene in haar eigen woning, een plek waar ze zich veilig zou moeten kunnen voelen. Wel houdt ze er rekening mee dat de man inmiddels een andere baan heeft en niet meer als fysiotherapeut werkt. Bij De inspectie Gezondheidszorg en Jeugd loopt ook nog een tuchtrechtelijk onderzoek tegen hem. Als voorwaarden vroeg de officier van justitie onder meer om een behandelverplichting en een meldplicht. De uitspraak is over twee weken.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):