maandag, 5. november 2018 - 21:40 Update: 05-11-2018 22:01

Rotterdam Airport test gerobotiseerde afhandeling bagage

Rotterdam Airport test gerobotiseerde afhandeling bagage
Foto: Rotterdam Airport/VanderLande
Rotterdam

Vandaag is op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) gestart met de test van het toekomstbestendige bagageafhandelingssysteem genaamd FLEET. 'Het systeem is ontworpen door VanderLande, de wereldwijde marktleider op het gebied van automatiseringsoplossingen op luchthavens', zo meldt RTHA maandag.

Gezamenlijk innovatieproject

Vanderlande en RTHA hebben afgesproken een gezamenlijk innovatieproject te starten, dat als doel heeft het verbeteren van het bagageafhandelingsproces in Rotterdam op het vlak van flexibiliteit, efficiëntie, kwaliteit en ergonomie. FLEET is een flexibele en duurzame oplossing die gebruik maakt van autonome-voertuigentechnologie. Door deze technologie zijn geen vaste sorteersystemen meer nodig. Bovendien ligt het energieverbruik 50% lager dan van traditionele bagageafhandelingssystemen.

Voordelen RTHA

RTHA kan dankzij de overeenkomst het bagagesorteersysteem van de luchthaven uitbreiden en verbeteren. Daarnaast verbeteren de ergonomische werkomstandigheden van het grondpersoneel en het bagage afhandelingssysteem wordt toekomstbestendig. Vanderlande doet  op deze manier ervaring op met FLEET in een live luchthavenomgeving en test de totale technische oplossing.

Testen en verbeteren

Tijdens de proefperiode ligt de focus ligt op het testen en verbeteren van het systeem. Op deze manier leert RTHA door middel van FLEET over de potentiële mogelijkheden op het gebied van innovatieve technologieën.

Duurzaam systeem

Ook grondafhandelaar AviaPartner zal de voordelen van dit systeem gaan ervaren. Het zorgt voor  een efficiëntere afhandeling van de bagage. Daarnaast staat duurzaamheid centraal tijdens de proefperiode. Zo wordt bijvoorbeeld zonne-energie gebruikt voor de zelfrijdende bagagekarren, die daarmee energieneutraal zijn.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):