woensdag, 7. november 2018 - 13:01 Update: 07-11-2018 13:28

Zaanse Schans nu al beveiligd in verband met intocht Sinterklaas

Zaanse Schans nu al beveiligd in verband met intocht Sinterklaas
Foto: archief
Zaanstad

Nu, tien dagen voor de intocht van Sinterklaas in Zaanstad wordt de Zaanse Schans al goed beveiligd.

Dit meldt de Telegraaf woensdag. Een woordvoerder van de gemeente Zaanstad heeft dat tegenover de krant erkend. Woordvoerder van de gemeente: '' Je kunt ervan uitgaan dat de veiligheidsmaatregelen niet beperkt blijven tot de dag van de intocht.' Om welke maatregelen het gaat, wil hij verder niet aangeven. Burgemeester Hamming houdt er rekening mee dat hij een noodverordering moet afkondigen. 

Volgens De Grauwe Eeuw zal de intocht worden gestopt met acties. Wat voor acties dat zijn, willen ze nog niet zeggen.  Het kopstuk van De Grauwe Eeuw, de extreem linkse leider Michael van Zeijl, onlangs in de media: 'Het moet een verrassing zijn. Als ik het vooraf al vertel, dan ben ik mijn leven niet zeker.'

VVD Zaanstad en de Partij voor Ouderen en Veiligheid (POV) pleitten een aantal dagen geleden voor het 'preventief vastzetten' van Van Zeijl tijdens de Sinterklaasintocht. Vorig jaar besloot het Openbaar Ministerie de actievoerder preventief vast te zetten, omdat hij onder andere had opgeroepen om een prijs op het hoofd van Sinterklaas te zetten.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):