zaterdag, 10. november 2018 - 21:36 Update: 10-11-2018 23:13

Politie treft in woningen ruim drie ton cash aan en neemt geld en zeven auto's in beslag

Politie treft ruim drie ton cash aan
Foto: Archief FBF
Den Haag

Bij invallen in twee woningen aan de Oude Kustlijn in Den Haag op vrijdagochtend 9 november zijn er twee aanhoudingen verricht.

Een arrestatieteam hield in de woningen twee Hagenaars, van 46 en 47 jaar, aan. Agenten troffen bij de doorzoekingen ruim drie ton aan contant geld aan. Ook vonden agenten een vuurwapen met munitie, een dertigtal stuks zwaar illegaal vuurwerk en een aantal dure horloges in de woningen. Alles namen zij in beslag, evenals zeven personenauto’s. De Hagenaars zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij witwassen en verboden vuurwapenbezit. De twee zitten vast en worden gehoord. De politie onderzoekt de zaak.

Witwassen
Soms gaan achter ondermijning criminele organisaties schuil die enorme winsten maken met hun activiteiten. Vaak investeren ze dat illegaal verkregen vermogen in bijvoorbeeld vastgoed. Witwassen noemen we dat. Deze criminelen deinzen niet terug voor geweld, afpersing en corruptie. Soms zo erg dat zij het woongenot of het ondernemersklimaat totaal verzieken. Daarom maken politie, gemeenten, Openbaar Ministerie en Belastingdienst samen een vuist tegen ondermijning. Signalen vanuit bijvoorbeeld buurtbewoners of particuliere organisaties zoals banken en verzekeraars helpen hierbij enorm.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):