woensdag, 14. november 2018 - 8:15 Update: 14-11-2018 12:02

Vier doden aangetroffen in bedrijfspand Enschede, twee van hen bekend bij Jusititie

Vier doden aangetroffen in bedrijfspand Enschede
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Enschede

In het bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede zijn vier mannen levenloos aangetroffen.

Op basis van het eerste onderzoek bleek dat de mannen door geweld om het leven zijn gebracht.

Even na 15.00 uur ontving de politie een melding van een incident op genoemde locatie. Er is direct een grootschalig onderzoek ingesteld. Naast de doodsoorzaak wordt ook de identiteit van de slachtoffers onderzocht.  Het pand en een gedeelte van de openbare weg is afgeschermd en wordt bewaakt zolang het onderzoek ter plaatse plaats vind.

Getuigeoproep

Het Team Grootschalige Opsporing wil graag in contact komen met personen die meer weten wat er in het pand heeft afgespeeld. Ook wil ze in contact komen met getuigen die iets gezien of gehoord hebben. 

Growshop

Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat er in het pand een growshop was gevestigd, zo meldt Omroep Oost. Een growshop verkoopt apparatuur en grondstoffen die vaak worden gebruikt voor het kweken van hennep.

Update: 

Twee van de vier mannen die dinsdag dood zijn aangetroffen aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede, zijn in juni opgepakt na een drugsvondst in hetzelfde pand, Dit meldt Tubantia. Volgens de krant gaat het om een 43-jarige Enschedeër van Vietnamese afkomst en een 34-jarige man uit Hengelo van Armeense afkomst. Deze mannen zijn in juni al eens gearresteerd, nadat de politie in het bedrijfspand 20 kilo gedroogde wiet vond. De politie ontmandelde toen tegelijktijd aan de Lonnekerbrugstraat een wietplantage. De krant meldt ook dat de twee mannen die in juni werden gearresteerd al bekend waren bij justitie.

De derde slachtoffer zou volgens ingewijden een 27-jarige restauranteigenaar uit Hengelo zijn. Het vierde slachtoffer zou eveneens een man met Vietnamese achtergrond zijn. Het vierde slachtoffer zou eveneens een man met Vietnamese achtergrond zijn, aldus de krant. De politie heeft dit nog niet bevestigd. ZIj doet vooralsnog geen mededelingen over de identiteit van de slachtoffers.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: