donderdag, 29. november 2018 - 17:17

FIOD verdenkt echtpaar van fraude met goud

FIOD verdenkt echtpaar van fraude met goud
Foto: FIOD
Arnhem

De FIOD heeft op 28 november een bedrijfspand in Arnhem en twee woningen in de omgeving van Arnhem doorzocht in een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude en witwassen. De FIOD heeft beslag gelegd op fysieke en digitale administratie. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Het onderzoek is gestart na een signaal van de Belastingdienst en richt zich op een echtpaar uit de omgeving van Arnhem. De man van 66 en vrouw van 56 exploiteren een juwelierswinkel. Zij kopen onder andere sloopgoud in en verkopen dat aan het buitenland.

Het vermoeden is dat het echtpaar een deel van hun omzet niet heeft opgenomen in de boekhouding. Het gaat vermoedelijk om een bedrag van enkele miljoenen euro’s vanaf 2012. Verdachten zouden de niet aangegeven opbrengsten hebben witgewassen door dat te herinvesteren in de onderneming en/of daar andere goederen van te kopen.

Beslag voor achterstallige belasting

Na de doorzoeking van de bedrijfsruimte heeft de Belastingdienst beslag gelegd op de voorraad van de goudhandel. Dit is gedaan om de achterstallige belasting waarvoor vermoedelijk gefraudeerd is veilig te stellen. Het gaat om omzetbelasting en inkomstenbelasting.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: