woensdag, 5. december 2018 - 18:11 Update: 05-12-2018 19:25

Online drugshandelaar moet 3 ton betalen aan de Staat

Online drugshandelaar moet 3 ton betalen aan de Staat
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

Een 25-jarige man die is veroordeeld voor internationale drugshandel en witwassen moet bijna 3 ton betalen aan de Staat. 'Met de drugshandel had de man een totale omzet van bijna 6 ton, de winst wordt van hem afgepakt, zo meldt de rechtbank Midden-Nederland woensdag.

Internationale drugshandel

In de periode januari 2014 tot en met november 2016 verkocht de man, onder andere vanuit een gehuurde woning in Eemnes, via zogenoemde Darknet Markets verdovende middelen en waste hij via bitcoin-wisselkantoren bitcoins die hij had ontvangen wit. 

48 landen

Alleen al in 2016 heeft de man in een half jaar tijd meerdere kilo’s harddrugs verkocht en de drugs naar tenminste 48 landen over de hele wereld verzonden. In januari van dit jaar is hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor deze strafbare feiten. De rechtbank Midden-Nederland heeft nu bepaald dat de winst van hem wordt afgepakt.

Winst wordt verlies

Bij het bepalen van het terug te betalen bedrag heeft de rechtbank gekeken naar de omzet die de man gedraaid heeft. De omzet is vastgesteld op een bedrag van ongeveer 600.000,00 euro. Van dat bedrag zijn de inkoopkosten en de kosten voor verpakkingsmaterialen afgehaald waardoor er 300.000,00 euro overblijft die de man aan de Staat moet betalen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):