vrijdag, 7. december 2018 - 17:48 Update: 07-12-2018 18:08

Ruim 40.000 euro cash uit auto's 'geplukt' in Rotterdam

Ruim 40.000 euro cash uit auto's 'geplukt' in Rotterdam
Foto: Politie
Rotterdam

’s Nachts rondrijden met een flinke som geld aan contant geld in je auto, is op zijn zachtst gezegd niet heel gebruikelijk. Drie Franse mannen in een auto met Belgisch kenteken deden bij een controle aan de Mijnsherenlaan nogal zenuwachtig over de inhoud van hun tassen.

Cash

'Daar bleek een reden voor te zijn, de politie trof maar liefst 34.000,- euro cash aan. Een paar uur eerder vonden agenten bij een andere automobilist bijna 7.100 euro in zijn buideltasje. Alle vier de mannen zijn aangehouden', zo laat de politie vrijdag weten.

Harddrugs

Donderdagnacht even voor 23.30 uur trok een auto de aandacht van agenten van district Zuid. Ze reden een opmerkelijke route en de drie inzittenden waren aan het rommelen alsof ze iets aan het verstoppen waren. Na een stopteken op het Zuidplein werd de bestuurder aangesproken. Hij leek onder invloed van alcohol of drugs. Dat kon uit een eerste test niet blijken, maar na toestemming om hem te fouilleren, vonden ze in zijn zakken wel een paar kleine pakketjes harddrugs. 

Buideltasje

De 47-jarige Roemeen werd aangehouden. In zijn tasje werd vervolgens nog ruim 7000 euro gevonden aan bankbiljetten. In de auto werd ook nog een boksbeugel gevonden. De drugs, het geld en het wapen zijn in beslag genomen. De man is na verhoor heengezonden, het geld is hij kwijt.

34.000,- euro

Een paar uur later, rond 03.00 uur was het nog een keer raak. Toen de agenten op de Mijnsherenlaan een auto met drie mannen controleerden, probeerden zij hun tasjes weg te moffelen. Desondanks werkten zij mee aan het onderzoek. In de auto werd ruim 34.000 euro contant geld gevonden. Ook al dit geld is in beslag genomen. De 33-jarige Franse bestuurder en zijn 34- en 25-jarige bijrijders zijn aangehouden op verdenking van witwassen. De verdachten zitten nog vast.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):