vrijdag, 28. december 2018 - 13:15 Update: 28-12-2018 13:32

Voor 500 kilo aan zwaar vuurwerk in woning Rijsbergen aangetroffen

Voor 500 kilo aan zwaar vuurwerk in woning Rijsbergen aangetroffen
Foto: Politie
Rijsbergen

In het Brabantse Rijsbergen heeft de politie donderdagavond in een berging en op een slaapkamer van een woning ongeveer 500 kilo illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen. Dit meldt de politie vrijdag.

Drie aanhoudingen

'Twee mannen, 25 en 26 jaar, uit St. Willebrord, die uit de woning kwamen met dozen vuurwerk werden omstreeks 23.00 uur aangehouden. De bewoner, een 20-jarige man kwam zich rond 01.30 uur op het bureau in Breda melden. Ook hij werd aangehouden', aldus de politie.

Anonieme tip

De politie kreeg donderdagavond een anonieme tip dat vanuit een woning in Rijsbergen gehandeld zou worden in vuurwerk. Agenten gingen ter plaatse en hoorden vanuit de schuur van de bedoelde woning meerdere stemmen.  Ze stelden zich hierna aan de voorzijde op en zagen toen twee mannen via de voordeur met dozen naar buiten komen. De dienders hebben de mannen omdat zij mogelijke kopers van vuurwerk waren staande gehouden. In beide dozen zat vuurwerk. Ook hadden de mannen een pijp bij zich waar shells mee afgeschoten worden. Het duo werd aangehouden.

Vuurwerk in schuur

Hierna werd aangebeld bij de woning Er werd open gedaan door een vrouw. Uit haar verhaal werd duidelijk dat de bewoner en vermoedelijke verkoper van het vuurwerk de benen genomen had. Tijdens het verdere onderzoek werd in de schuur een grote partij categorie 1.3. en 1.4 vuurwerk aangetroffen. Ook lag er administratie over de in/ en verkoop van vuurwerk. 

Slaapkamer

In een slaapkamerkast stond nog een grote doos vuurwerk. De aanwezigen werd aangeraden om de bewoner te adviseren naar het politiebureau in Breda te komen. Daar heeft hij zich om 01.30 uur gemeld waarna hij ook is aangehouden. Hij wordt verdacht van het illegaal bezit, opslag en handel in zwaar vuurwerk. Het vuurwerk is in beslag genomen en naar een veilige locatie gebracht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):