maandag, 7. januari 2019 - 16:50 Update: 07-01-2019 16:59

'Kerkdienst Nijmegen gecanceld vanwege dreiging terreuraanslag'

'Kerkdienst Nijmegen gecanceld vanwege dreiging terreuraanslag'
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Nijmegen

Zondagavond werd in Nijmegen bij een Servisch-orthodoxe kerk aan de Dobbelmannweg een kerkdienst afgelast en de straat afgezet. 'We kregen informatie binnen dat er gevaar zou zijn rond de kerkdiensten die gisteren en vandaag werden gehouden. Hoe de tip precies bij ons terecht kwam, willen we niet zeggen', zo laat de politie maandagmiddag weten.

Snel opgeschaald

Zondagmiddag en -avond kwamen agenten daar in actie in verband met een mogelijke dreiging. 'De informatie werd als serieus ingeschat, daarom is er snel opgeschaald. In overleg met het kerkbestuur zijn de diensten van zondag en maandag afgelast. Zondag is de Dobbelmannweg bewaakt door agenten om te voorkomen dat er iets bij het kerkgebouw kon gebeuren', aldus de politie.

Bewaking inmiddels afgebouwd

De dreiging was specifiek gericht op het kerkgebouw in Nijmegen. Er was geen informatie dat er andere gebouwen van het kerkgenootschap bedreigd werden. Daarom konden de kerkgangers elders naar de kerk. De dreiging was bovendien gericht op dit weekend, daarom is de bewaking inmiddels afgebouwd.

Onderzoek

Er loopt nog een onderzoek om te achterhalen waar de dreiging vandaan komt. Het is nog onduidelijk wie hiervoor verantwoordelijk is. Ook over een motief is niets bekend. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: