woensdag, 9. januari 2019 - 19:58 Update: 09-01-2019 20:38

Opstellers Nashville-verklaring stoppen met het verder inzamelen van handtekeningen

Opstellers van de Nederlandse Nashville-verklaring stoppen met het verder inzamelen van handtekeningen onder dat manifest
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De opstellers van de Nederlandse Nashville-verklaring stoppen met het verder inzamelen van handtekeningen onder dit manifest.

Dat zegt dominee Maarten Klaassen tegen Trouw. De opstellers merkten dat verschillende passages uit de tekst verwarring opriepen en anders gelezen werden dan de opstellers bedoeld hadden. Klaassen in de krant: 'Dat vraag dus om een nadere verklaring. Daar gaan we aan werken.' Een van de zeven initiatiefnemers heeft zich teruggetrokken, bevestigt Klaassen. Het gaat om de Christelijke Gereformeerde predikant Sonnevelt. 'Om persoonlijke redenen'.

De Nashville-verklaring is een vertaling van het Nashville Statement, waarin onder meer staat hoe christenen moeten omgaan met zaken als het huwelijk en seks. De makers van het document vonden dat er een te losse moraal bestond rond thema‚Äôs als homoseksualiteit, genderneutraliteit en transgenderisme. De Nederlandse vertaling van het document werd begin dit jaar gepubliceerd. Homosekseksuele relaties worden in dit manifest door de gelovigen afgewezen. Zaterdag werd de verklaring online gezet met de namen van zo'n 250 ondertekenaars. Ook SGP-voorman Van der Staaij en SGP-senator Van Dijk ondertekenden het manifest. Er kwam een storm van negatieve reacties los.