donderdag, 10. januari 2019 - 14:49

SP: Plaats mobiele straatverlichting bij lange storing

SP: Plaats mobiele straatverlichting bij lange storing
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Groningen

De SP in de gemeenteraad van Groningen wil tijdelijke straatverlichting op plekken waar niet meteen reparaties plaatsvinden. Na de geslaagde actie voor werkende straatlantaarns van vorige maand met bewoners uit de bloemenbuurt in de Oosterparkwijk, heeft de SP ook uit andere straten en buurten klachten gekregen. De gemeente moet zorgen dat er overal in de stad goede straatverlichting is zodat gevoelens van onveiligheid voorkomen worden, vindt de SP.

In onder andere de Vinkenstraat en de Radesingel doen de straatlantaarns het al een tijdje niet. “Mensen voelen zich onveilig als er geen goede verlichting is”, aldus SP’er Bob de Greef. “Ook zijn obstakels als auto’s en drempels niet te zien. De SP wil daarom tijdelijke, mobiele straatverlichting als snelle reparaties niet mogelijk zijn.”

In de Bloemenbuurt waren voor de tweede keer in een paar maanden tijd de lantaarns een paar weken uit. Twee dagen na de actie en vragen aan de wethouder, was de straatverlichting weer aan.“Actievoeren werkt”, zegt De Greef. “Dus meld de donkere straten bij de gemeente én bij het meldpunt van de SP!”

Categorie:
Provincie: