donderdag, 17. januari 2019 - 17:44

Mogelijke acties bij PostNL

Mogelijke acties bij PostNL
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Volgens vakbond FNV zijn acties en stakingen niet uitgesloten na het eindbod dat PostNL heeft gedaan. Volgens Ger Deleij, bestuurder FNV Publiek Belang, is het bod ver onder de maat en leidt zelfs tot koopkrachtverlaging.

‘We gaan dit eindbod bespreken met de leden, maar leggen het negatief voor’, zegt Deleij. ‘Onbegrijpelijk dat de andere bonden dit als positief resultaat waarderen. Mensen gaan er op deze manier in koopkracht op achteruit. Bovendien blijft PostNL de flexibilisering van de arbeid kost wat kost doorzetten. Op deze manier krijgen de werknemers weer de rekening gepresenteerd, terwijl PostNL wel dividend uitkeert aan aandeelhouders. Dit is volstrekt onacceptabel.’

Eisen

De torenhoge werkdruk moet worden aangepakt, stellen de werknemers van PostNL. Verder eisen ze voor 2019 onder meer een structurele loonstijging van 5% met een minimum van 100 euro bruto per maand, en gelijke beloning voor gelijk werk voor alle werkers bij PostNL, dus ook voor uitzendkrachten en contracting-medewerkers.

FNV wil concrete afspraken maken over het terugdringen van de flexibilisering bij PostNL en de verhouding tussen vaste en flexkrachten. Uitzendkrachten en contracting-medewerkers die langer dan 52 weken voor PostNL werken, moeten in vaste dienst worden genomen.

De PostNL-medewerkers eisen verder dat PostNL een pas op de plaats maakt met het doorvoeren van de elkaar alsmaar opvolgende reorganisaties. Ook moet er een eind komen aan de cultuur van intimidatie en angst bij PostNL.

Categorie:
Provincie: