zaterdag, 19. januari 2019 - 10:24 Update: 19-01-2019 10:33

Berovers taxichauffeur krijgen 'gratis' taxiritje van de politie

Berovers taxichauffeur krijgen 'gratis' taxiritje van de politie
Foto: Archief EHF
Tilburg

Vrijdagavond heeft de politie een 33-jarige vrouw en een 38-jarige man uit Tilburg aangehouden op verdenking van beroving van een taxichauffeur de nacht ervoor. De beroving, waarbij de taxichauffeur zijn telefoon en geld kwijtraakte, gebeurde op het Oranje Vrijstaatplein. Dit meldt de politie zaterdag.

Politie ingeseind

De man van het stel belde vrijdagavond opnieuw voor een taxirit en kreeg zonder het te weten de beroofde chauffeur aan de lijn. Die belde intussen de politie waarna deze ingreep. De beroofde taxichauffeur kreeg vrijdagavond een telefoontje om het tweetal op te halen op het Louis Bouwmeesterplein. Hij herkende de stem van de man die hem eerder die dag beroofde onder bedreiging van een mes. Hij belde hierop de politie.

'Gratis' taxiritje naar politiebureau

Agenten reden rond 19.50 uur naar de locatie en zagen het tweetal staan. Beiden voldeden aan het signalement van de daders die de chauffeur eerder beroofden van zijn geld en telefoon. De man en de vrouw zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij een van de verdachten werd de telefoon van de chauffeur aangetroffen.

 

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: