donderdag, 24. januari 2019 - 17:54 Update: 24-01-2019 17:58

OM eist in hoger beroep 20 jaar cel voor moord op Hilly Rogaar uit Veendam

Veendam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van twintig jaar geëist tegen een 45-jarige Kasper B. uit Veendam. Hij wordt ervan verdacht in die plaats zijn 38-jarige ex-vrouw Hilly Rogaar te hebben vermoord.

De rechtbank Noord-Nederland veroordeelde Kasper B. op 14 juni 2017 tot een gevangenisstraf van twintig jaar. Zowel de rechtbank als het OM vinden dat het kan worden bewezen dat verdachte op 4 of 5 november het slachtoffer in haar huis met ether heeft bedwelmd en een kussen op haar hoofd heeft gehouden. Ten gevolge daarvan is het slachtoffer overleden. Dit deed hij terwijl zijn jongste dochter naast het slachtoffer lag te slapen. Daarnaast verklaart verdachte dat zijn oudste dochter in de deuropening stond.

Triest

De officier van justitie in hoger beroep, de advocaat-generaal (AG), spreekt voor het hof in Leeuwarden van een trieste gebeurtenis. “Triest doordat een moeder, vriendin en dochter is overleden. En omdat een vader al een kleine drie jaar gedetineerd is op verdenking van het vermoorden van die moeder. Daarnaast zijn drie jonge kinderen hun normale gezinsleven kwijtgeraakt en hebben zij veel psychische schade opgelopen.”

Hoger beroep

Op de zitting van vanmiddag gaf verdachte toe verantwoordelijk te zijn voor de dood van het slachtoffer. Bij het Gerechtshof in Leeuwarden kwam onder meer aan de orde de vraag waarom de verdachte dit strafbaar feit heeft gepleegd. Ook werd besproken hoe(lang) het kussen op het hoofd van het slachtoffer is gelegd of gedrukt. Daarnaast wilde de verdediging nog een getuige horen, maar dat verzoek werd door het hof afgewezen.

Indrukwekkend

Tijdens de zitting maakten nabestaanden gebruik van hun spreekrecht, waarbij de broer van het slachtoffer twee indrukwekkende verklaringen voorlas van de dochters van verdachte.

Bewust gelogen

De AG ziet naar aanleiding van de zitting geen reden het standpunt van het OM te herzien. Hij vindt een lange gevangenisstraf op zijn plaats vanwege de buitengewone ernst van de zaak. “Hij heeft zich van den domme gehouden over wat er die nacht is gebeurd tegen de nabestaanden. Daarnaast heeft hij bewust gelogen tegenover de politie en blijft hij zwijgen over het waarom van zijn daad. En hij heeft tegen zijn kinderen, tot de zitting van vandaag, geen enkele vorm van berouw getoond terwijl we inmiddels drie jaar verder zijn.”

Categorie:
Provincie: