woensdag, 30. januari 2019 - 12:54 Update: 30-01-2019 13:38

Carnaval Festival Efteling krijgt grote opknapbeurt, traditionele Afrikaanse klederdracht in plaats van neusringen

Carnaval Festival Efteling krijgt grote opknapbeurt, traditionele Afrikaanse klederdracht in plaats van neusringen
Foto: Efteling
Kaatsheuvel

De bekende attractie Carnaval Festival bestaat dit jaar 35 jaar. Van maart tot en met mei gaat de attractie in onderhoud.

De vrolijke rit om de wereld wordt op het gebied van techniek, thematisering en duurzaamheid klaargemaakt voor de komende tien jaar. Het totale onderhoud kost 3 miljoen euro. Dit meldt de Efteling op de website. 

Techniek, thematisering én verlichting

De populaire ‘rode neuzen show’ met de overbekende oorwurm van Toon Hermans en Ruud Bos krijgt een grote opknapbeurt. “Carnaval Festival is technisch gezien toe aan onderhoud”, legt Fons Jurgens, Algemeen Directeur van de Efteling, uit. “We investeren niet alleen in nieuwe attracties, maar houden ook de wat oudere attracties graag up-to-date. Het geplande onderhoud is een logisch moment om ook aanpassingen op gebied van thematisering en duurzaamheid te doen. Carnaval Festival blijft herkenbaar voor iedereen. Het wordt nog meer een feestje, alleen dan van deze tijd.”

Carnaval Festival na drie maanden weer open

De komende drie maanden wordt qua techniek de systeembesturing geüpdatet, worden de motoren die de gondels aandrijven vervangen en gaan de 118 gondels gefaseerd in onderhoud. Het renoveren van alle gondels neemt een jaar in beslag. Op het gebied van thematisering wordt al het schilderwerk opgefrist en sluit een aantal scènes straks beter aan bij het oorspronkelijke thema: feestvieren door verschillende culturen over de hele wereld. De poppen in die scènes krijgen een uiterlijk dat beter past bij het huidige tijdsbeeld, traditionele Afrikaanse klederdracht in plaats van neusringen bijvoorbeeld. Als laatste wordt de attractie duurzamer gemaakt. Door het vervangen van de halogeen showverlichting door ledverlichting wordt op jaarbasis 160 huishoudens aan stroom bespaard.

Foto: een schets van de nieuwe Afrikaanse setting in Carnaval Festival.